Kakadu žlutočečelatý okupuje australská města. V Sydney je už pátým nejčastějším ptákem

UVNITŘ VIDEO – Stále více kakadu žlutočečelatých se stahuje z australské přírody do městských aglomerací. Populární papoušky láká lehce dostupná potrava: přiživují se na zbytcích jídla, které na ulicích a v parcích pohazují lidé. Někteří kakadu se dokonce podobně jako novozélandští papoušci nestoři kea naučili otevírat poklopy popelnic a vybírat z nich zbytky potravin, upozornil deník The Sydney Morning Herald. … Pokračování textu Kakadu žlutočečelatý okupuje australská města. V Sydney je už pátým nejčastějším ptákem