UVNITŘ VIDEO – Patrně vůbec první restauraci zaměřenou na klientelu z řad domácích mazlíčků otevřeli o uplynulé sobotě 12. března v texaském Dallasu. Podnik si má zakládat na vyváženém a chutném krmivu pro zvířata, ale také občerstvení pro jejich majitele. Restaurace Pawtio slibuje domácím mazlíčkům doslova gurmánské hody, ale i uměleckou galerii, kterou si budou moci prohlédnout majitelé mazlíčků během doby, co si jejich zvířata budou pochutnávat na dobrotách. Zákazníky přivítá ochočený kříženec ary Samba, a k dispozici bude kompletní jídelníček od předkrmů přes hlavní chody po dezerty a koktejly určené pro domácí mazlíčky.
Kvůli hygienickým předpisům kuchyně restaurace připravuje výhradně krmivo pro zvířata. Majitelé domácích mazlíčků se mohou občerstvit na venkovní zahrádce, kde nechybí nabídka místních piv, točená kombucha a různé koktejly. Restaurace vznikla při místním zverimexu The Paw Depot, který patří manželům Giuliovi a Carolině Ferrariovým. Obchod s chovatelskými potřebami otevřeli před dvanácti lety a restaurace sídlí jeden blok od tohoto obchodu. „V Dallasu nenajdete jediné místo, kde byste mohli obdivovat úžasné umění, poslouchat skvělou hudbu, mluvit s přáteli, posedět si, popíjet, dát svému psovi kost… nebo plnohodnotné jídlo, pokud se tak rozhodnete,“ řekl listu The Dallas News Guilio Ferrario.
Cílí hlavně na pejskaře, vítaní jsou ale i papoušci
Majitel restaurace věří, že bude těžit z dobré lokace podniku, který se nachází na náměstí Frisco, kam chodí mnoho místních lidí na procházky se psy. Ferrariovi ale chtějí, aby jejich restaurace přilákala zákazníky s různými druhy zvířat, včetně papoušků. Podnik má být celý v modrém provedení, protože psi, kteří budou tvořit hlavní klientelu, dokáží z barev rozeznat pouze modrou, žlutou a odstíny šedé. Proto majitelé zvolili za primární barvu restaurace modrou. „Chtěli jsme vytvořit něco, co by bylo mixem moderního designu s nádechem modré, aby to odpovídalo estetice, jak ji vnímají psi. Vytváří to pro ně mnohem uvolněnější a klidnější prostředí pro přijímání potravy,“ uvedla Carolina Ferrariová.
Manželé připustili, že nebylo vůbec snadné přesvědčit radnici, aby schválila vznik takového podniku. Zelenou dostali až po mnoha diskusích o ochraně zdraví a bezpečnosti. „Být v něčem první a průkopník je vždycky těžké. Opravdu bylo náročné přimět radnici, aby tento koncept přijala,“ uvedl Giulio Ferrario. „Musel jsem mluvit se spoustou členů městské rady, techniky a vedoucím zdravotního odboru, abych získal souhlas s tímto obchodním konceptem,“ dodal. „Za posledních pár let jsme toho prožili hodně a všichni se potřebujeme dát dohromady. Chybí nám místa, kde bychom tak mohli učinit. Domácí mazlíčci a jídlo pomáhají lidem odhodit zábrany a umění a hudba jim pomáhají se spojit a uklidnit. To jsou věci, které nám s Giuliem pomohly vyléčit se ze všech traumat v našem životě,“ doplnila Carolina Ferrariová.
Úvodní foto: Community Impact Newspaper